Loading...

آب‌دوغ خیار خانگی؛ برای روزهای گرم تابستان


این شما و این دستور آماده سازی یک آبدوغ خیار خنک و گوارا برای این روزهای داغ

این شما و این دستور آماده سازی یک آبدوغ خیار خنک و گوارا برای این روزهای داغ

مواد لازم برای ۴ نفر

 آب- یک لیتر

 خیار - ۲ عدد

 خامه - ۵۰ گرم

 گردو - ۱۰۰ گرم

 کشمش - ۱۰۰ گرم

 نمک - به اندازه کافی

 سبزی خوردن  -۳۰۰ گرم

 ماست چکیده - ۳۰۰ گرم

 نان لواش - به اندازه کافی

 

 روش تهیه:

1- مرحله اول آماده سازی دوغ است، ابتدا ماست را به همراه کمی نمک و نعناع خشک شده و آب با هم مخلوط کنید.

2- مواد را به خوبی هم بزنید تا یکنواخت شود.

3- دوغ که آماده شد درون ظرف دیگری بریزید و بگذارید چند ساعت در یخچال بماند تا حسابی خنک شود.

4- خیارها را به خوبی بشویید و سپس پوست و با دنده ریز رنده کنید.

5- کشمش ها را تمیز  و به خیارها اضافه کنید.

6- حالا نوبت اضافه کردن گردوهاست.

7- بهتر است گردوها را خرد و بعد به مواد اضافه کنید. 

8-   سبزی را بعد از شست‌وشو خرد و به مواد اضافه کنید.

9-  زمانی که تمام مواد با هم حسابی مخلوط شدند،دوغ را به مواد اضافه کنید.

10- اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه تمام مواد باهم  جا بیفتد سپس میل کنید.

 

    نکته: روش سرو این غذا به این صورت است که مقداری نان خشک را تکه تکه کنید، درون کاسه ای مقداری آب دوغ خیار بریزید و تکه های نان را به آن اضافه کنید. برای تزیین می توانید از گل محمدی و چند برگ نعناع تازه استفاده کنید.

    فواید آب دوغ خیار

آب دوغ خیار به علت طبع خنکی که دارد، عطش را رفع می‌کند و از خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا می‌کاهد. مصرف سبزیجات در این غذا می‌تواند فیبر، ویتامین‌ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند. نعناع و ریحان موجود در آن ضد نفخ و ضد سوزش معده است و عوارض گوارشی ندارد. ترخون آب دوغ خیار هم اشتهاآور و معطر و برای اعصاب بسیار مفید است.


تاریخ انتشار: ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۹
لینک کوتاه: https://ghasedakeonline.ir/short/1812
برچسب ها: